Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


måndag 17 maj 2010

Umedalens bibliotek, Västangård


Fantasystafetten

Nu har vi äntligen bokat tid med författaren Julia Sandström till finalträff med fantasystafetten som åk 5 medverkat i. Hela vintern har femteklassare i länet skrivit var sitt kapitel i en fantasybok (Julia har skrivit första kapitlet och knutit ihop slutet).

Det har varit fantastiskt roligt. Den som hållit i projektet är Anna-Karin på Mediacenter. Vi har precis skrivit vårt kapitel före lovet. Vi delade in oss i grupper och varje grupp valde en "skrivare" och sen fogade vi ihop varje grupps idéer till en helhet.

Allt utspelar sig på ön Sildara (karta fick vi i början) där våra huvudpersoner, Wyvela och Pitra, råkar ut för att alla i byn försvinner och kvar finns bara några jättelika spår. Oj, så mycket spännande alla femteklassare hittat på. Vi hade mycket att gå igenom när det var vår tur. Hela tiden har jag samarbetat med deras fröken Britt och varje kapitel har vi högläst fram till att det var vår tur.

Nu kommer boken att tryckas och eleverna får nog var sitt ex och självklart skall man kunna låna på bibblan. Tänk att ha skrivit en hel bok! När Julia och Anna-Karin kommer blir det överraskningar. Läs mer här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar