Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


måndag 17 maj 2010

Umedalens bibliotek, Västangård

80 besök före lunch!

Vi har besöksräkning hela veckan. Vad gör man inte för statistiken! Den är viktig för oss. Vi noterar 80 besök före kl 11.00. Man hinner inte mycket mer än att hjälpa elever då. Just nu jobbar de med världens länder på mellanstadiet. Afrika är spännande - där finns så många länder man knappt hört talas om. Då är det bra med Länder i fickformat online - för en bra bok om Kongo eller Madagaskar finns inte för grundskoleelever.

En hel skolklass från Umeå Montessoriskola - förskoleklass-åk 1 på besök. Surrigt och nyfiket mellan hyllorna. Vi har ett lekbibliotek. Där hamnar flera sexåringar. Roligt att höra dem prata kring böcker. De låter precis som vi. "Du får bara låna i 4 veckor". "Den här boken är jäääääätebra!"

Idag har många elever från högstadiet suttit vid datorerna och jobbat. Vi har sex elevdatorer och två sökdatorer. De är ibland två elever vid varje dator. De hjälps åt när datorerna inte räcker till alla. Bra!

Lärarna har precis fått 25 ex Professionellt föräldrasamarbete. Vi lägger in arbetsex för lärarna att låna på sina arbetskort. Alla elever på högstadiet lånar även alla läromedel på sina lånekort.

Idag bara ett möte - med socialtjänsten på området. Tur - för som sagt - 80 besök kräver en bibliotekarie på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar