Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


måndag 17 maj 2010

Ålidhemsskolan

Dockteaterprojektet för 6A och 6B närmar sig final!

Eleverna i 6A och 6B avslutar dockteaterprojektet som de arbetat med under vårterminen med att ha dockteaterföreställningar för barn i förskoleklassen och i förskolan. Platsen för föreställningarna är sagorummet på biblioteket.

Dockteaterprojektet är ett samarbete mellan ämnena svenska, bild, trä- och textilslöjd och skolbiblioteket. Science fiction, fantasy, sagor och rysare är några av de genrer som eleverna har valt som tema för sina föreställningar.

Jag och lärarna träffas för att planera tider och annat praktiskt för föreställningarna. Vi kommer fram till att ett genrep nog behövs. Gäller bara att hitta tider som funkar både för elever, personal och för förskolebarnen. Genrep får bli nu på onsdag och föreställningarna blir vecka 22 på tisdag och onsdag.

Dockteaterföreställningarna kommer att filmas för att sedan kunna lånas ut på biblioteket. Eventuellt ska förskolor kunna "låna" en live-föreställning med eleverna också, men det vet vi inte om det går att genomföra än. Vi får se vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar