Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


måndag 17 maj 2010

Ersängskolans bibliotek

Ersängskolans biblioteks- och IT-råd
7/5 2010

Vi öppnade mötet och gick igenom förra minnesanteckningarna. Det Jenny skulle göra till denna gång var att kolla hur dyrt det var att köpa in musik för utlån till skolbiblioteket. Det visade sig vara jättedyrt, så dyrt att vi inte skulle ha råd med så mycket annat. Därför beslutar vi att inte göra det.

Jenny visar böckerna som Fredrik, vår fantasyexpert, har tipsat om: engelsk pocket av Terry Pratchett. När vi ändå pratar om inköp lämnar Frida in sitt förslag. Sandra och Madde lämnar sina nästa vecka. Fredrik lägger på ytterligare en titel på de pocketböcker vi hittills köpt.

Vi pratar också om filmade böcker, t ex den film som går på bio nu: Draktränaren. Den serien är skriven av Cressida Cowell.

Sandra tycker att det är svårt att hitta vampyrböckerna i skolbiblioteket. Hon föreslår därför en särskild hylla bara för vampyrböcker. Jenny tycker också att det är en bra idé, men föreslår att man kanske kan växla innehåll i den hyllan. Vi diskuterar hyll-namn: "Het läsning", "Innehyllan" t ex. Jenny ska försöka hinna med detta under sommarlovet.

Tack för det här året! Ni har varit jättebra att ha, vi har gjort kul grejer med era idéer. Om ni är sugna på att vara med nästa läsår också kan nu hålla utkik i skolbibliotekets fönster - där står hur ni ska göra för att anmäla er.

Jenny skrev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar