Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


tisdag 18 maj 2010

Ersängskolans bibliotek

Efter ett intensivt läsprojekt (tvåorna och en av våra nior) finns nu en utställning på temat "Ett minne blott" att beskåda på Ersbodabiblioteket.

Det har varit många träffar för att få en egen läs-kompis, en bokbundis, att läsa för, lyssna på, diskutera med och utvecklas som läsare tillsammans med. Det har varit en händelserikt år med många fniss. Tvåorna har gått in i projektet med själ och hjärta, medan niorna tålmodigt och allvetande hållit handen, följt på toa, hållit ordning och tränat på inlevelse under högläsning - och samtidigt blivit förebilder inom läsning.

Och på tal om vuxna och böcker: om barn inte ser vuxna läsa böcker - hur ska de då få läsande förebilder? Det betonas också under de schemalagda lässtunderna på skolan: läraren ska också sitta med en bok i handen (inte ringa telefonsamtal, inte bläddra i en tidning, inte rätta prov osv). Det är en markering: LÄSNING ÄR VIKTIGT.

Vi har hållit till i skolbiblioteket och i våra klassrum, i teaterrummet på skolan och i naturen (under fotoworkshopen inför utställningen). Det har också varit drama och utbildning, allt med stöd från Kulturstorm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar