Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


torsdag 20 maj 2010

Umedalens bibliotek, Västangård

Spöken och hemska monster!

På förmiddagen har vi haft spökjakt på biblioteket. Det gäller att hitta de allra hemskaste spökhistorierna tycker killarna i tvåan. Sånt som har hänt på riktigt. Inga barnsliga. Tugga på lik blir bra och Varning! Läskigt! Dan Höjers samlingar med spökhistorier från hela Sverige duger till en åttaåring och en lättläst version av Frankensteins monster blir det nästan dragkamp om.


Tjejerna i nian vill ha böcker om samer. Vi plockar fram allt vi har. De får sitta i biblioteket och jobba. Vi gör ofta så när det är en hel klass som skall fördjupningsarbeta i ett ämne att de får dela på alla böcker som finns så det räcker åt alla. De får alltså inte låna med sig utan de sitter på biblioteket och arbetar med sina uppgifter. Vi har gott om platser - en klass ryms gott och väl kring bord och datorer.


Som skolbibliotekarie är jag också webbansvarig för vår hemsida. Bildläraren Lena kommer ned och berättar att en av våra elever har vunnit tredje pris i en teckningstävling. Prisutdelning på Kulturnatta, lördag kl 2. Läs mer om tävlingen! Jag tar med Sara som hon heter ut i grönskan och tar några fina kort och lägger ut på vår hemsida. Vi har också en vägg där vi sätter upp alla våra linslusar - allt som skrivs i lokalpressen om vår skola och om elever. Det handlar om idrott, läseprojekt, Västangårdsfesten mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar