Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


fredag 17 september 2010

Vitt på kartan

Nu i valtider ska man vara hoppfull! Det kan bli bättre, det ska bli bättre, det måste bli bättre! Jag tänker på skolbiblioteken och skolbiblioteksfrågorna i Skellefteå kommun som länge levt en bleknande tillvaro.

Men jo, nog finns det hopp för verksamheten. Vi har bland annat nya skollagen med bibliotekstillägget att tacka för det. Ja, vi hoppas i alla fall att Skellefteås skolledare tar uppgiften på allvar och puffar, pushar och håller skolans bibliotek under armarna och placerar det där det självklart hör hemma - mitt i skolan och med tillräckliga resurser!

Förhoppningsvis dröjer det heller inte länge innan vi får se en politiker som inser att skolbiblioteksfrågor är en het fråga, just nu bara tillfälligt placerad i svalen. När jag kom till högstadiets skolbibliotek i morse hade eleverna haft sin valstuga inne i bibblan. Det var rörigt och ommöblerat, det låg valblanketter här och där och skyltfönstret mot korridoren var övertejpad med egenhändigt gjorda valaffischer. Det är härligt att se att demokratins högborg -biblioteket- har en självklar plats i unga människors tillvaro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar