Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


tisdag 14 september 2010

En dag på jobbet

Start på terminen och förhoppningsvis är nu snart alla läromedel utlånade. Springer som en skållad iller mellan magasinen och bibliotekets utlåningsdisk.
Det tar tid innan alla har lånat vad de skall ha.
Nu börjar så smått alla projekt dra igång och det var en härlig start på morgonen med en klass 9 som skulle låna samtidsskildringar av svenska författare. Allt från Moa Martinsson, Mobergs utvandrarepos till Ondskan av Jan Guillou. Det är en läsvan klass så även Strindberg lånades ut. Vi bestämde, läraren och jag att vi även tar in mer modern litteratur så som Susanna Alakoski med hennes bok: Svinalängorna, om en tuff uppväxt med en far som är periodare.
Det blev bra diskussioner om litteratur och klassiker samt att just den här klassen är så sugen på utmaningar.
Sen har jag beställt en massa nya böcker till ett annat projekt med en klass 5. De fanns inte att låna på SBC. Vi skall läsa Folke och Frida och kombinera det med en stadsvandring i Umeå. Hittade en vandring på nätet och måste kolla med läraren om det finns tid till det nu inom ett par veckor.
Avslutade dagen med en läsecirkel åk. 7, 31 stycken som satt tysta och njöt av sin läsestund. Som vanligt mest tjejer med i år igen. Var är killarna ....?
Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar