Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


måndag 13 september 2010

Lugnet mellan stormarna

Måndag förmiddag på Liljaskolans bibliotek. För ungefär en halvtimme sedan så stormade det in ett tjugotal elever i biblioteket. Femton trängdes runt ett schackspel, och det blev en riktig holmgång. Hårda glåpord och uppmundrande hejaramsor flödade. Måste säga att jag är uppriktigt förvånad över hur populära och använda schackspelen är här på skolan. Tuffa fordonsgrabbar mäter hjärnor i knivskarpa matcher.

Fyra elever slängde sig direkt över datorerna och gick omedelbart ut på blocket och kollade om det tillkommit några nya bilar till försäljning. Det är inte skrotbilar de tittar på, utan de häftigaste och dyraste sportbilarna. Diskutionerna går höga om cylindrar och hästkrafter. Någon kräver att ett påstånde ska kontrolleras på wikipedia, och jag försöker varsamt styra dem till ne.se istället.

Två elever kommer och frågor om böckerna de beställde i morse har kommit, och en ville ha en bok som vi tyvärr inte hade.

Något i lokaltidningarna skapar ett visst intresse och kopiatorn går varm.

För tio minuter sedan så försvann alla genom ett trollslag. Kvar sittar jag med en kopp té och en drös beställningar att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar