Vad händer på skolbiblioteken?

Skolbibliotekarier i Västerbotten och Norrbotten bloggar tillsammans för att ge en inblick i vår verksamhet.


Välkommen att läsa, ställa frågor och kommentera!


tisdag 14 september 2010

Umedalens bibliotek, Västangård - Bland wings, urax och gamla greker!

Nu är allt igång. Skolklasser och förskolor har börjat tömma hyllorna som varit överfulla under sommaren. "Mina" lärare jätteduktiga att förbereda utlåningen av läromedel. Alla elever hade med sig lånekontrakten påskrivna och klara, alla återlämningsdatum ordentligt förmedlade till oss och tider för utlån bokat. Idag sista rycket med Wings, engelska för åk 9. Igår satt lärarna och plastade de nya fina böckerna. Det är en fröjd att se 12-13 lärare samtidigt som de har möte göra i ordning böckerna än att vi ensamma skall göra allt jobbet.

Idag på fm långt förmiddagsmöte med URAX, vår gemensamma samverkansgrupp i regionen (vårt skolbibliotek är ju också en filial). Även här diskuterade vi lärarnas arbetskort. Det är bra att de får låna på särskilda arbetskort och inte på deras egna privata när det gäller material till klassen. Vi skall också göra en särskild enkät för barn och hos oss skall vi köra en test med åk 3 och 6. Alltid lika spännande att se hur eleverena upplever biblioteket. Det är också viktigt med kundundersökningar så vi kan avläsa hur bemötande och service upplevs.

em började jag samla ihop böcker om antiken till sjuorna och förbereder böcker om inre och yttre resor. Vi har alltid bra framförhållning med teman så man hinner ta in extra böcker. Det är otroligt bra med Skolbiblioteksservice men vi som integrerat bibliotek har ju också fördelen att kunna låna in från andra bibliotek.

Läser just nu ungdomsboken Den gröna cirkeln av Stefan Casta. Läskig historia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar